Image Map

2. heinäkuuta 2013

B-merkki kurssi osa2

Tultiin tallille samoihin aikoihin ja kulutettiin puol tuntia kännyköiden kanssa. Tasalta alkoikin taas teoria. Käytiin tällä kertaa kouluratsastuksen sääntöjä (sivulle 8 asti) Taas oppi paljon uutta, kun tuo teoria ei ole ihan vahvin juttu.
Sitten laitettiinkin taas hepat tunnille. Jatkoin tietenkin Walterin kanssa.
Alkutunti sujui hyvin. waltsu oli kiva käynnissä ja ravissa. Käynnissä mentiin vain hetki uralla ja ravissa sitten pääty-ympyrällä. Walter meni kivasti. Piti vain muistaa ratsastaa hyvä tahti ja pitää ulkopohkeella huolta ettei etujalat alkaisi liirata. Tehtiin myös oikea laukka pääty-ympyrällä. Se ei mennyt kovin hyvin. En millään saanut sisäpohjetta läpi ja walter oikoi kokoa ajan. Tuli kuitenkin ihan hyviä pätkiä ja Walter ei kuitenkaan mennyt ihan notkoselällä laahaten.





Välikäyntien jälkeen alkoikin alamäki. Alettiin harjoitella voltteja. Walter ei kääntynyt ollenkaan ja koko paketti hajosi. Ope alkoi katsomaan ontuuko Walter. Hän katsoi jalat läpi, muttei niissä ollut mitään. Tultiin siihen tulokseen, että heti kun Walter on huonossa tasapainossa menee askel huonoksi. Yritin sitten löytää hyvää tahtia ja ulko-ohjan tukea. Heti kun jäin sisäohjaan alkoi Walter mennä huonommin. Saatiin ihan pieniä pätkiä hyvin, mutta kovin hyvät fiilikset ei volteista jäänyt.


erittäin kaunista

Huono meno jatkui, kun harjoiteltiin laukkaosuutta. Tehtiin puolikas pääty-ympyrä ja nostettiin laukka toiselle puoliskolle. Heti ensimmäisen kerran jälkeen Walter alkoi ennakoida ja kaahaili miten sattuu. En osaanut istua satulassa, en osannut pidättää ja niin minua vietiin kuin märkää rättiä. Laukka sujui kuitenki tosi hyvin se nousi hyvin, Walter kääntyi ulkopohkeesta ja meni hyvin eteen.
Lopuksi ravailtiin vaan uralla ja yitin saada hyvän tahdin. Lopulta Walter kuunteli ja meni rauhassa. Sitten lopeteltiinkin.




Vähän epätoivoiset fiilikset kyllä jäi tunnista. Voltteja pitäisi harjoitella hirveästi, samoin istunnan käyttöä. Käynti sujuu nykyään paljon paremmin kuin ennen, siihen olen tyytyväinen. Kenenkään ei tarvitse tulla valittamaan mitä teen b-merkki kurssilla ja en ole sen tasoinen. Tiedän, että en ole ihan b tasoinen, mutta siksihän olen kurssilla harjoittelemassa. Kokeilllaan nyt vaan miten tämä sujuu ja sitten katson jatkanko c:ssä. Aina voi kokeilla! Toivon vaan ettei Walter nyt ala kunnolla ontua tai mitään.

3 kommenttia:

  1. voitko kertoa tarkasti miten pohkeenväistö tehdään? kun itse en osaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lannattaa katsoa netistä, en osaa kunnolla selittää

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: